Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-03@12:25:35 GMT

شربت پروسپان چیست؟+نحوه مصرف، تاثیر بر کرونا و عوارض

تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۹۸۰۲۸

شربت پروسپان چیست؟+نحوه مصرف، تاثیر بر کرونا و عوارض

شربت پروسپان، نوعی داروی ضدسرفه بوده و از نوع خاصی از عصاره برگ خشک پیچک درست شده است که یک درمان عالی برای بیماری‌های که با سرفه و گرفتی برونشا همراه است، محسوب می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا، شربت پروسپان نوعی داروی ضد سرفه است که در هر ۱۰۰ میلی‌لیتر آن مقدار کمی عصاره برگ خشک پیچک و سوربات پتاسیم وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شربت پروسپان از نوع خاصی عصاره برگ خشک پیچک درست شده است. وجود ساپونین در این شربت موجب تسهیل سرفه، بازگشایی راه‌های تنفسی و نرم نمودن مخاط می‌شود؛ بنابراین با مصرف پروسپان سرفه‌های آزار دهنده کاهش می‌یابد.

شربت پروسپان چیست؟

شربت پروسپان حاوی عصاره هدرا هلیکس است که یک درمان عالی برای بیماری‌های همراه با سرفه است. در پروسپان عصاره هدرا هلیکس به صورت خشک استفاده می‌شود که باعث درمان سرفه و از بین رفتن مخاط و خلط خواهد شد. هدرا هلیکس گیاهی دارویی است که از زمان‌های قدیم برای درمان‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد و شربت پروسپان خلط‌آور، برطرف کننده اسپاسم و تسهیل کننده سرفه است؛ این محصول بدون الکل، قند و مواد نگهدارند با طعم گیلاس است.

مواد تشکیل دهنده شربت پروسپان

شربت پروسپان از هفت گرم عصاره برگ خشک پیچک در هر ۱۰۰ میلی‌لیتر، ۰.۱۳۴ گرم سوربات پتاسیم به عنوان ماده نگه‌دارنده، اسید سیتریک فاقد آب، صمغ گزانتان، ترکیبات معطر و ۷۰ درصد محلول سوربیتول تشکیل شده است.

فواید شربت پروسپان

شربت پروسپان حاوی عصاره هدرا هلیکس است که یک درمان عالی برای بیماری‌های همراه سرفه و گرفتگی برونشا است. برخی از بیماری‌های این دسته عبارت است از:

درمان زکام حاد التهاب دستگاه تنفسی همراه با سرفه درمان بیماری‌های التهابی مزمن برونشیال خلط‌آور و رقیق کننده موکوس (موکولیتیک) برطرف کننده اسپاسم تسکین دهنده سرفه دوره مصرف شربت پروسپان

طول دوره درمان و مصرف شربت پروسپان به نوع و شدت علائم بالینی بیمار بستگی دارد. در موارد خفیف التهاب دستگاه تنفسی حداقل مدت مصرف دارو یک هفته است، اما جهت اطمینان از درمان قطعی دو تا سه روز پس از فروکش نمودن علائم، مصرف شربت ادامه دارد. اگر بیماری به شدت مقاوم بود یا تنگی نفس، تب و خلط چرکی یا خونی بروز یافت باید سریعاً به پزشک مراجعه شود.

دوز مصرفی شربت پروسپان

شربت پروسپان مخصوص سرفه است و همه افراد بالای دو سال بعد از تجویز پزشک می‌توانند از آن استفاده کنند؛ اما بر اساس رده‌های سنی مختلف میزان آن متفاوت است:

افراد بالای ۱۲ سال: پنج میلی‌لیتر سه بار در روز

افراد شش تا ۱۲ سال: پنج میلی‌لیتر دو بار در روز

افراد کوچک‌تر از دو الی پنج سال: ۲.۵ میلی‌لیتر و دو بار در روز

نحوه مصرف شربت پروسپان

در صورت تجویزنشدن مقدار مصرف توسط پزشک، در نوزادان (زیر یک سال) و کودکان (یک تا پنج سال) ۵.۲ میلی‌لیتر از شربت سه بار در روز مصرف می‌شود. در کودکان (شش تا ۹ سال) و نوجوانان (بالای ۱۰ سال) پنج میلی‌لیتر از شربت سه بار در روز و در بزرگسالان پنج تا ۵.۷ میلی‌لیتر سه بار در روز مصرف می‌شود.

مصرف شربت پروسپان در بارداری و شیردهی

مصرف شربت پروسپان در دوران بارداری باید زیر نظر پزشک انجام شود. اطلاع دقیق از بی‌خطر بودن مصرف شربت پروسپان در دوران شیردهی وجود ندارد و باید حتماً با نظر و مشورت پزشک مصرف شود.

عوارض شربت پروسپان

مصرف شربت پروسپان عوارض خطرناکی ندارد و در مواردی ممکن است باعث مشکلات گوارشی شود؛ البته در افرادی که معده حساس دارند ممکن است باعث اسهال نیز شود. پس از مشاهده هر گونه علائم غیر عادی بعد از مصرف داروی پروسپان باید فوراً به اورژانس مراجعه شود.

تداخل دارویی شربت پروسپان

تداخل دارویی از مصرف همزمان داروی پروسپان با سایر داروها تا کنون ثبت نشده است و می‌توان پروسپان را همراه با سایر داروها در زمان سرماخوردگی استفاده نمود. مصرف همزمان شربت پروسپان همراه با داروهای آنتی‌بیوتیکی باعث عملکرد بهتر بهبودی سریع‌تر می‌شود.

نحوه نگهداری شربت پروسپان

شربت پروسپان را باید در دمای کمتر از ۳۰ درجه سانتی‌گراد، دور از یخ زدگی و دمای زیاد نگهداری شود.

شربت پروسپان برای کرونا

از این شربت برای درمان سرفه، مخاط دستگاه تنفسی، التهاب و سوزش گلو استفاده می‌شود به همین دلیل یکی از داروهای مؤثر برای درمان گلو درد و سرفه در بیماری کرونا و بیماری سرماخوردگی محسوب می‌شود. شربت پروسپان با نرم کردن محیط گلو باعث افزایش میزان خلط می‌شود و سرفه‌های خشک را از بین می‌برد. افزایش خلط باعث خروج ویروس‌های بیماری سرماخوردگی و کرونا نیز می‌شود؛ بنابراین سرفه‌ها به مرور کاهش می‌یابد و صدا به حالت عادی باز می‌گردد.

هشدار مصرف شربت پروسپان در موارد نادری شربت سرفه پروسپان ممکن است به علت سوربیتول مصرفی در فرآورده اثرات ملین داشته باشد. در دوران بارداری و شیردهی عموماً تنها پس از مشورت با پزشک شربت پروسپان قابل مصرف است. در موارد عدم تحمل فروکتوز تنها پس از مشاوره با پزشک می‌توان شربت پروسپان را مصرف کرد. مصرف پروسپان، در افراد با سابقه‌ی حساسیت به گیاه پیچک (عشقه) و یا هر یک از اجزای این فرآورده توصیه نمی‌شود. اثرات پروسپان بعد از چه مدت ظاهر می‌شود؟

تأثیر شربت پروسپان به سن، شدت بیماری، شرایط بدنی بیمار و عوامل دیگری بستگی دارد. به طور کلی دو تا سه روز پس از مصرف، التهاب گلو بهتر شده و شدت و دفعات سرفه کاهش میابد. در موارد خفیف بیماری، پس از یک هفته مصرف، بهبودی کامل حاصل می‌شود. بهتر است درمان با شربت پروسپان به مدت دو الی سه روز پس از برطرف شدن علائم بیماری ادامه پیدا کند تا عوامل عفونی به طور کامل از بین برود.

شربت پروسپان برای کودکان

شربت پروسپان برای کودکان زیر یک سال تنها در صورت تجویز پزشک مجاز است. در مقایسه با سایر گروه‌های سنی، مصرف پروسپان در کودکان زیر یک سال نیاز به کنترل بسیار دقیق دارد. کودکان بزرگ‌تر از یک سال، می‌توانند مطابق دستور پزشک از شربت پروسپان استفاده کنند. در نوزادان (زیر یک سال) و کودکان (بین یک تا پنج سال) ۵.۲ میلی‌لیتر از شربت سه بار در روز، کودکان (شش تا ۹ سال) و نوجوانان (بالای ۱۰ سال) پنج میلی‌لیتر از شربت سه بار در روز استفاده می‌شود.

مصرف دوز فراموش شده شربت پروسپان

در صورت فراموش کردن یک دوز از شربت پروسپان نباید دوز مصرفی را در نوبت بعدی افزایش داد و باید تا زمان مصرف دوز بعدی صبر کرد.

کد خبر 560027

منبع: ایمنا

کلیدواژه: دارو گياهان دارويي مصرف دارو داروخانه داروی کرونا خواص دارویی تولید داروی کرونا مصرف دارو کرونا ویروس کرونا سرماخوردگی درمان سرماخوردگی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق زیر یک سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۹۸۰۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، با شیوع بیماری کرونا بسیاری از ایرانی‌ها به دنبال واکسن کرونا بودند در این میان چند مدل واکسن در کشور وارد و توزیع شد، در این میان یکی از واکسن‌هایی که بسیاری از مردم ایران استفاده کردند آسترازنکا بود، در این میان از همان ابتدایی که واکسن آسترازنکا وارد کشور شد نظریه‌های مختلفی در مورد این واکسن در نشریه‌های مختلف منتشر می‌شد که قطعا واکسن آسترازنکا دارایی عوارضی است که می‌تواند به بدن گیرنده واکسن آسیب جدی وارد کند.

آسترازنکا چه نوع واکسنی است؟

واکسن آسترازنکا یک واکسن کووید ۱۹ است که توسط دانشگاه آکسفورد و شرکت آسترازنکا توسعه داده شده و از طریق عضلانی تزریق می‌شود. این واکسن، با استفاده از آدنو ویروس ChAdOx۱ شامپانزه به عنوان ناقل ویروسی ساخته شده‌است. این واکسن از دسامبر سال ۲۰۲۰، در حال انجام تحقیقات بالینی فاز III بوده‌است.

واکسن آسترازنکا، به‌صورت دو دوز نیم میلی‌لیتری در عضله دالی بازو، در افراد بالای ۱۸ سال، تزریق می‌شود. دوز دوم نیز پس از ۶ تا ۱۲ هفته از دوز نخست، تزریق می‌شود. اثربخشی این واکسن در پیشگیری از ابتلا به موارد حاد کووید ۱۹، پس از ۲۲ روز از تزریق دوز اول، معادل ۷۶ درصد و اثربخشی آن پس از تزریق دوم، به ۸۱ درصد می‌رسد.

اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون

شرکت داروسازی آسترازنکا اعتراف کرد واکسن کووید ۱۹ که با نام «کووید شیلد» عرضه شده بود، ممکن است به عوارض جانبی نادری از جمله لخته شدن خون و تعدادپلاکت‌های کم منجر شود.

واکسن کوویدشیلد توسط شرکت انگلیسی-سوئدی آسترازنکا با همکاری دانشگاه آکسفورد توسعه یافته و توسط انستیتو سرم هند تولید شد. این واکسن به طور گسترده در ۱۵۰ کشور جهان از جمله انگلیس و هند توزیع شد.

برخی مطالعات طی دوران همه گیری کرونا نشان داد این واکسن ۶۰ تا ۸۰ درصد در حفاظت از افراد در برابر ویروس کرونا تاثیرگذار است، اما از آن زمان تاکنون تحقیقات بیشتر حاکی از آن بوده که کووید شیلد ممکن است به ایجاد لخته خون در بدن برخی افراد منجر شود که ممکن است مرگبار باشد.

در همین راستا یک شکایت دسته جمعی از سوی حدود ۵۰ قربانی در انگلیس ثبت و در آن ادعا شد واکسن به مرگ و جراحت شدید افراد منجر شده و شاکیان خواستار ۱۰۰ میلیون پوند غرامت شدند.

یکی از شاکیان مدعی شده بود پس از دریافت واکسن و ایجاد لخته خونی به جراحت مغزی دائمی مبتلا شده و وی نمی‌تواند کار کند.

هرچند آسترازنکا در مقابل این ادعا از خود دفاع کرد، اما برای نخستین بار در یکی از اسناد دادگاه اعتراف کرد این واکسن در مواردی بسیار نادر به TTS یا ترومبوز همراه با سندرم ترومبوسیتوپنی منجر می‌شود که مشخصه آن ایجاد لخته خون و کاهش تعداد پلاکت‌های خون در افراد است.

این اعتراف آسترازنکا با تاکید شرکت در ۲۰۲۳ میلادی مبنی بر این است که قبول نمی‌کند TTS به طور عمومی در نتیجه تزریق واکسن ایجاد شود، تضاد دارد. از سوی دیگر سازمان جهانی بهداشت نیز تایید کرده بود کووید شیلد ممکن است عوارض جانبی مرگبار داشته باشد.

باید نگران واکسن آسترازنکا بود؟

در همین زمینه آمیتیس رمضانی متخصص بیماری‌های عفونی در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا در مورد عوارض واکسن آسترازنکا اظهار کرد: این واکسن از جمله واکسن‌هایی است که بر پایه وکتور و آدونا ویروس به شمار می‌رود که غیر فعال است و نسبت به سایر واکسن‌ها عوارض بیشتری دارد.

وی افزود: واکسن‌های برپایه وکتور عوارض بیشتری نسبت به سایر واکسن‌ها دارند و باید حداقل تا ۱۰ سال مورد ارزیابی قرار بگیرد، اما با توجه به شرایط پاندمی کرونا بسیاری از واکسن‌ها خیلی زودتر وارد بازار شدند.

اکثر واکسن‌ها دارای عوارض هستند

این متخصص بیماری‌های عفونی ادامه داد: در نهایت برخی از واکسن‌های کووید ۱۹ باید بگیم دارای برخی عوارض خفیف یا بیشتر هستند؛ البته بیشتر واکسن ساز‌های داخلی عوارض واکسن را بررسی می‌کنند و افرادی که این واکسن هارا دریافت کردند باید مورد ارزیابی قرار بگیرند برای مثال واکسن پاستور از جمله واکسن‌هایی است که مورد ارزیابی پس از دریافت قرار می‌گیرند.

وی در مورد ایجاد لخته خون توسط واکسن گفت: احتمال ایجاد لخته‌ی خون برای همه‌ی افراد وجود دارد، اما بسیار بسیار کم بوده و حدود یک در ۱۰۰ هزار نفر این عارضه خود را نشان می‌دهد که این عارضه نیز اغلب در زنان در سن باروری شایع است مخصوصا زنانی که از دارو‌های ضد بارداری استفاده می‌کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خواص قهوه + تاثیر بر لاغری و عوارض مصرف بیش از حد
  • خواص تخم کتان و دانه کتان برای لاغری و درمان بیماری ها
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • به چه نانی نان کامل می‌گویند؟/ تاثیر نان‌های کامل در لاغری
  • کبد چرب و دردسرهایش
  • ۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند
  • «قلیان اکسیژن» در مرحله آزمایش است/ برای نتیجه‌گیری زود است
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود