Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@04:41:58 GMT

کرونا، بیماریابی میکروب سل را با مشکل مواجه کرد

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۹۲۱۱۷

کرونا، بیماریابی میکروب سل را با مشکل مواجه کرد

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس گروه پیشگیری از بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: اخیرأ به دلیل تمرکز کارکنان بر روی کرونا، بیماریابی سل با مشکل مواجه شد و البته تفکیک قائل نشدن مردم بین کرونا و سل نیز بی‌تاثیر نبود.

دکتر سیمین خیاط زاده در گفت‌وگو با ایسنا به مناسبت فرارسیدن روز جهانی سل در خصوص این بیماری اظهار کرد: بیماری سل جزو بیماری‌هایی است که می‌تواند تمام اعضای بدن را درگیر کند و مهمترین نوع آن، سل ریوی است، چرا که اگر چنانچه ارکان‌های دیگری از بدن به این بیماری درگیر شود، احتمال انتقال بیماری به فرد سالم کم است، اما سل ریوی نه تنها فرد بیمار بلکه به افراد دیگر نیز از طریق سرفه و دفع خلط منتقل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: سل یکی از بیماری‌های عفونی است که در تمامی دستگاه‌های بدن مشکل ایجاد می‌کند و سل استخوان، ریه رحم تخمدان، پوست و سایر اعضای بدن نمونه‌هایی از آن هستند، اما مهمترین نوع آن ریوی است.


وی در رابطه با عامل بیماری افزود: میکروب سل در مکان‌هایی از بدن مانند ریه که میزان اکسیژن زیاد است، رشد می‌کند و با سرفه فرد بیمار، خلط همراه با میکروب سل دفع می‌شود که این میکروب‌ها بسیار مقاوم هستند و سال‌های سال زنده مانده و بعد از ورود به بدن فرد سالم در آنجا لانه گزینی کرده و می‌مانند. 


خیاط‌زاده خاطرنشان کرد: احتمال دارد که به محض ورود میکروب سل به بدن فرد سالم، علامت نشان دهد و البته شاید هم بعد از حتی پنجاه سال علائم خود را بروز دهد؛ اگر سیستم ایمنی فرد قوی باشد، دفاع کرده، دور آن جمع شده و از رشد میکروب جلوگیری می‌کند، اما به دلیل ضعف سیستم ایمنی، تغذیه نامناسب، مصرف داروهای کاهنده ایمنی و در تماس بودن با فرد آلوده در زمان بروز علائم این بیماری موثر است.


وی در ارتباط با علائم این بیماری گفت: هر عضوی که درگیر میکروب سل شود، علائم خاص خود را خواهد داشت؛ برای مثال مشکلات ادارای در سل کلیه، نازایی در سل رحم تخمدان، شکستگی استخوان در سل استخوان و تنگی نفس و خلط در سل ریوی ایجاد می‌شوند و البته به دلیل عفونی بودن این بیماری، یک سری علائم عمومی مانند تب، بدن درد، ضعف عمومی، بی‌حالی، بی‌اشتهایی، سستی و خستگی نیز دارد.


وی اضافه کرد: طبق بررسی‌هایی که در طول سالیان گذشته انجام شده، نشان می‌دهد که آمار این بیماری قبل و بعد از بروز کرونا متفاوت است.


رئیس گروه پیشگیری از بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی تبریز متذکر شد: قبل از شیوع کرونا سالانه ۱۷۰ نفر مبتلا به سل ریوی و خارج از ریوی را در استان داشتیم، اما  بعد از شیوع کرونا، این آمار کاهش یافته و به ۱۰۰ نفر در سال رسید که دلیل آن تمرکز کارکنان بر روی کرونا است که بیماریابی سل را با مشکل مواجه کرده است و البته یکی دیگر از دلایل آن، تفکیک قائل نشدن بین این بیماری و کرونا است؛ باتوجه به اینکه در هر دو نوع، مشخصه اصلی بیماری سرفه است لذا مردم دچار اشتباه شده و مراجعات ما کاهش یافت، اما با تلاش همکاران و مسئولین استانی، میزان بیماریابی در سال ۱۴۰۰ همانند ۹۸ افزایش یافت که نیازمند اطلاع رسانی از طریق سازمان بهداشت و درمان و دستگاه‌های اطلاع رسان است تا اطلاع‌رسانی کافی در این زمینه داشته باشند.


وی ادامه داد: بیمار کرونایی که بیش از دو هفته سرفه او ادامه یابد، مشکوک به سل ریوی است لذا باید به دنبال علاج آن باشد و در مراکز و خانه‌های بهداشت با انجام آزمایش نمونه‌گیری خلط در سه نوبت، ابتلا به این بیماری بررسی شود چراکه اگر بماند به اطرافیان و افراد داخل یک سقف، خطر انتقال تنفسی وجود دارد. 


وی در خصوص درمان و تشخیص سل بیان کرد: درمان و تشخیص سل رایگان است و افراد مشکوک می‌توانند به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کرده و تحت تشخیص و درمان قرار بگیرند و داروها نیز به صورت رایگان در اختیار آنها قرار خواهد گرفت؛ معمولاً طول مدت درمان بیماران شش ماه است که اگر فرد زیرنظر  کادر درمان دارو مصرف کند، سریع درمان شده و نگرانی خاصی وجود ندارد و تا آخر عمر او بهبودی حاصل خواهد شد، مگر در موارد نادر که به دلیل اعتیاد یا بیماری‌های زمینه‌ای، دوباره این بیماری بروز می‌کند.


خیاط‌زاده یادآور شد: در آزمایش سل، سه نوبت نمونه‌ی خلط می‌گیرند و در آزمایشگاه زیر میکروسکوپ با بررسی خلط، ابتلا به این میکروب را تشخیص می‌دهند. 


وی در تشریح روش‌های پیشگیری از این بیماری گفت: در حالت کلی اگر شرایط مناسب بهداشتی در خانواده حاکم باشد، ابتلا این بیماری کاهش می‌یابد و با ایستادن پنج دقیقه‌ای در زیر نور مستقیم آفتاب، میکروب از بین می‌رود لذا سعی کنیم تا در جاهایی  سکونت داشته باشیم که نورگیر بوده و تهویه مناسبی داشته باشد.


وی خاطرنشان کرد: تا دو هفته قبل از اخذ درمان احتمال انتقال بیماری وجود دارد، اما دو هفته بعد درمان، امکان انتقال وجود ندارد و تنها راه انتقال، تنفسی است.  


رئیس گروه پیشگیری از بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی تبریز متذکر شد: افراد مبتلا به دیابت کنترل نشده، ضعف ایمنی، مصرف کننده‌ی داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی، داروهای سرطانی، افراد پیوندی و مصرف کننده‌ی داروهای مهار کننده سیستم ایمنی مستعد سل هستند؛  راه اول این است که با افراد مسلول ارتباط نداشته باشند، اما در معتادان و افرادی که با بیماران مسلول به نوعی ارتباط دارند مانند افرادی که در آزمایشگاه کار می‌کنند، احتمال ابتلا بالا است.


وی در پایان تاکید کرد: فعلا در شرایط کرونایی، افراد نباید تمامی موارد سرفه را به حساب کرونا بگذارند و هر سرفه‌ای که بیش از دو هفته ادامه داشته باشد، باید به مراکز بهداشتی مراجعه کرد؛ مردم سرفه را مختص کرونا می‌دانند، اما باید به فکر سل هم بود چراکه گسترش سل خطر بالایی دارد. 


گفتنی است؛ ۲۳ مهرماه روز ملی مبارزه با سل نامگذاری شده است.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی سلامت بیماری سل درمان بیماری سل سیستم ایمنی میکروب سل دو هفته سل ریوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۹۲۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبر آنلاین، گیاهانی چون اکالیپتوس و نعناع برای کمک به تسکین سرفه و گلودرد مناسب هستند. هم‌چنین بهتر است از مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار اجتناب کنید تا در دوره بیماری خللی به روند خواب شما وارد نشود.

هم‌چنین مصرف این نوشیدنی گرم در مواقعی که در شرایط آب و هوایی سرد قرار دارید، سبب آرامش و تنظیم دمای بدن می‌شود. شواهد زیادی نشان می‌دهد که دمنوشِ برخی از ترکیبات گیاهی ممکن است علائم عفونت تنفسی را کاهش دهد.

۱. چای لیمو

نوشیدن دم‌کرده لیمو یا چکاندن چند قطره لیمو در انواع نوشیدنی‌های گیاهی، یک درمان خانگی است که محبوبیت زیادی دارد و معمولاً برای تسکین گلودرد مورداستفاده قرار می‌گیرد. لیمو حاوی ویتامین C است و این ویتامین یک ماده مغذی مهم برای بدن در مبارزه با سرماخوردگی یا ویروس‌های دیگر است.

۲. چای سبز

چای سبز به دلیل فواید بسیاری که برای سلامتی دارد، محبوب است. این چای به دلیل محتوای آنتی اکسیدانی خود، از بدن هنگامی که تحت حمله ویروس یا عفونت قرار می‌گیرد، محافظت می‌کند. محققان به این نتیجه رسیده‌اند که چای سبز به تقویت سیستم ایمنی و متابولیسم کمک می‌کند. هم‌چنین چای سبز علاوه بر مبارزه با سرماخوردگی، انرژی جسمی را نیز افزایش می‌دهد.

۳. چای گیاهی با عسل

دمنوش‌های گیاهی را می‌توان از میوه‌های خشک، ادویه‌جات یا گیاهان تهیه کرد. دمنوش‌های گیاهی به طور طبیعی بدون کافئین هستند، بنابراین سبب کم‌آبی بدن نمی‌شوند. ترکیب چای‌های گیاهی با عسل یا شیر گرم و عسل، علاوه بر طعم مطبوع، خواص این نوشیدنی‌ها را افزایش می‌دهد. به طور مثال، چای بابونه یا چای نعناع به همراه کمی عسل از گذشته برای درمان سرماخوردگی مورد استفاده قرار می‌گرفت. عسل می‌تواند به تسکین سرفه در هنگام سرماخوردگی کمک کند و حتی مصرف آن برای کودکان بالای یک سال مبتلا به عفونت‌های حاد تنفسی فوقانی نیز توصیه می‌شود.

۹ میوه فوق‌العاده برای تقویت سیستم ایمنی بدن

۴. چای اکالیپتوس

دمنوش برگ‌های گیاه اکالیپتوس به تسکین علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا کمک می‌کند. اکالیپتوس حاوی اسانسی به نام سینئول است که معمولاً به عنوان یک گیاه معطر یا طعم‌دهنده و هم‌چنین به‌عنوان یکی از مواد تشکیل‌دهنده شربت‌ها و داروهای درمان سرفه استفاده می شود. سینئول با کاهش دفعات سرفه به درمان علائم برونشیت حاد نیز کمک می‌کند.

۵. چای نعناع

نعناع دارای خواص ضد التهابی است و به رفع گرفتگی سینوس‌ها کمک می‌کند. دم‌کرده این گیاه دارای خواص ضد درد است؛ اگر گلودرد دارید، نوشیدن چای نعناع می‌تواند به بی‌حس شدن گلو و کاهش درد کمک کند. نعناع هم‌چنین به طور طبیعی فاقد کافئین است، به این معنی که ضمن بهبودی بیماری، بر خواب تأثیری نمی‌گذارد.

سایر درمان‌های خانگی

بسیاری از درمان‌های خانگی دیگر وجود دارد که می‌توانید برای بهبود سرماخوردگی یا گلودرد، آنها را امتحان کنید.

هیدراته ماندن برای سلامت بدن ضروری است و اهمیت این موضوع در دوران سرماخوردگی بیشتر می‌شود. در دوره بیماری سعی کنید ۸ تا ۱۰ لیوان آب یا مایعات بدون کافئین مصرف کنید.

مکمل‌های روی (زینک) ممکن است مدت‌زمان بیماری را کاهش دهند، به‌ویژه اگر آن‌ها را ظرف ۲۴ ساعت پس از ظهور علائم بیماری مصرف کنید.

داروهای بدون نسخه مانند استامینوفن و ایبوپروفن نیز به کاهش سردرد، درد مفاصل و علائم تب ناشی از سرماخوردگی کمک می‌کنند.

شربت‌های ضد سرفه نیز با تحریک تولید بزاق، گلوی شما را مرطوب نگه می‌دارند و درد را کاهش می‌دهند.

کد خبر 848610 برچسب‌ها چای خبر مهم بیماری - سرما خوردگی

دیگر خبرها

  • علائم فشار خون بالا
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند
  • کشف داروی جدید برای درمان بیماری MS (فیلم)
  • پاشازاده: نکونام در استقلال با صدها مشکل ریز و درشت مواجه بود
  • کبد چرب و دردسرهایش
  • ۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند
  • زالو درمانی؛ انجام بدهیم یا نه؟
  • نیچر: یک کشف مهم درباره سرطان روده بزرگ که به دهان مربوط می شود
  • زالو درمان می‌کند؟